Vuurwerk Barendrecht, Jaarwisseling 2017 - 2018

BARENDRECHT – [Foto’s] “Voor zover het zich nu laat aanzien is de jaarwisseling in Barendrecht redelijk rustig verlopen“, aldus burgemeester van Belzen. De brandweer moest 10 keer uitrukken in Barendrecht: twee (buiten)branden en acht containerbranden.

Ook deze jaarwisseling is op geen enkele wijze fysiek geweld of ernstige agressie geconstateerd jegens hulpdiensten in Barendrecht.

Bedreiging en vechtpartij

Afgelopen nacht heeft aan de Gebroken Meeldijk een incident plaatsgevonden waarbij door de politie een aanhouding is verricht. Het betrof hier een bedreiging met een jachtgeweer. Na het verrichten van onderzoek bleek het jachtgeweer onklaar te zijn gemaakt.

Aan de Molenleede heeft rond 2:00 uur afgelopen nacht een vechtpartij plaatsgevonden. Een ambulance werd met spoed gealarmeerd. Toen de politie ter plaatse kwam was de situatie rustig en zijn er geen aanhoudingen meer verricht. Eén persoon heeft letsel opgelopen bij de vechtpartij en is doorverwezen naar de huisartsenpost.

Vernielingen

Burgemeester van Belzen: “In de avonduren zijn een aantal vernielingen gepleegd. Aan de Zichtwei zijn enkele ruiten van het Dalton Lyceum vernield en een container in de brand gestoken. De ruiten zijn na het constateren afgedicht. Daarnaast zijn op enkele plaatsen prullenbakken opgeblazen met vuurwerk. Ook rondom basisschool de Ark zijn een aantal vernielingen geconstateerd.

Zie ook: Kinderen blazen brievenbussen op van appartementencomplex aan de Iepenwede

Vechtpartij Pols-Akker

Eerder op oudejaarsdag vond er een vechtpartij plaats tussen buren aan de Pols-Akker. De één sprak de ander zijn kinderen aan op het te vroeg afsteken van vuurwerk, zo laat een buurtbewoner weten. Later in de middag was er nog een confrontatie toen één van de betrokkenen excuses kwam eisen. Andere buren moesten tussen de twee komen om ze uit elkaar te halen.

Een buurtbewoner die getuige was van het voorval: “Een half uur later kwamen ze toen toch excuses aanbieden maar dit kwam niet goed over en dit werd al snel weer een discussie waarbij de ene de ander naar zijn keel greep en de ander begon met slaan“. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en daarbij één persoon aangehouden, een ander moest naar het ziekenhuis.

Foto’s

Vernielingen in Barendrecht rond de jaarwisseling:

Maar…

« | »