Ruiten vernield van CBS De Ark, Sporthal de Driesprong en de St. Augustinus kerk

BARENDRECHT – De brandweer van Barendrecht werd gisteravond (Zondag 31 december 2017) even na 22:00 uur gealarmeerd voor een brandmelding bij basisschool De Ark aan de Klipper. De brandweer kwam met spoed ter plaatse.

Eén van de ruiten van de school bleek te zijn vernield, vermoedelijk met vuurwerk waardoor het brandalarm af ging. Ook een regenpijp van het schoolgebouw is kapot getrokken en op het schoolplein gegooid.

Driesprong en kerk

Aan de Marijkesingel werden bij twee gebouwen ruiten vernield. Een ruit boven de ingang van de St. Augustinus kerk lag vanochtend (Maandag 1 januari 2018) aan diggelen. Ook een raam van sporthal de Driesprong werd ‘compleet eruit geblazen’, het gaat om de bestuurskamer van basketbalvereniging Binnenland. Aan de achterzijde, uit het zicht van omwonenden, werd ook een deur van de nooduitgang vernield. De basketbalvereniging laat weten dat er vuurwerk door het gat in de deur naar binnen is gegooid: “De schade aan de vloer valt mee“.

De gemeente zal gaan inventariseren hoeveel schade er verder is ontstaan aan gemeentelijke eigendommen en vastgoed. Hier zal op korte termijn meer duidelijk over worden.

Update: Bij de brandstichting bij het Dalton Lyceum blijken ook een aantal ruiten te zijn vernield.

Zie in de tussentijd ook de ingezonden berichten en foto’s over vernielingen elders in Barendrecht. (en de meldingen van 31 dec. 2017)

« | »