Hennep

BARENDRECHT – Een woning in de wijk Vrijenburg is vandaag (Donderdag 30 november 2017) afgesloten nadat er eerder tientallen kilo’s hennep zijn aangetroffen bij een inval. Een BOA heeft de woning vandaag (Donderdag 30 november 2017) samen met de politie verzegeld, er mag de komende 2 maanden niemand naar binnen. Het besluit werd vorige week genomen.

De burgemeester heeft gebruik gemaakt van deze bevoegdheid op grond van artikel 13B van de Opiumwet: “Op basis van een politierapportage en een zienswijzegesprek heeft hij vastgesteld dat er naar aanleiding van een inval van de politie in de woning tientallen kilo’s hennep zijn aangetroffen.

Handelshoeveelheid

De hoeveelheid verdovende middelen die is aangetroffen overschrijdt, volgens de richtlijnen van het Openbaar Ministerie, ruimschoots de gebruikershoeveelheden en kan daarmee worden aangemerkt als een handelshoeveelheid“, aldus loco-burgemeester Vermaat namens de burgemeester van Barendrecht: “Gelet op de gevolgen die drugsoverlast met zich mee kan brengen op de leefbaarheid van de woonomgeving heeft de burgemeester deze gebeurtenis hoog opgenomen. Drugsgerelateerde overlast ten aanzien van een woning versterkt de onveiligheidsgevoelens van direct omwonenden en bezoekers en tast de openbare orde in de woonomgeving op onacceptabele wijze aan.

Foto: Archieffoto van een ontmantelde hennepkwekerij in Barendrecht

« | »