Bus lekt olie op wegdek Vaanplein, brandweer gealarmeerd vanwege rook uit motor op A15

BARENDRECHT – [Foto’s] Een bus van de RET heeft vanochtend (Vrijdag 1 december 2017) rond kwart voor tien olie gelekt op knooppunt Vaanplein. De chauffeur besloot de bus een stukje verderop stil te zetten omdat er rook uit de motor kwam. Voor zover bekend zaten er geen passagiers in de bus. Twee rijstroken werden afgesloten, maar dit leverde weinig tot geen hinder op voor het verkeer.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse op de A15 thv de Henry Dunantlaan, maar de melding bleek mee te vallen. Er kwam nog een beetje rook uit de achterzijde van de bus. Brandweerlieden hebben de motor controleert, o.a. met behulp van een warmtebeeldcamera. Personeel van de RET is ter plaatse gekomen om het incident af te handelen.

Verbindingsweg afgesloten

De verbindingsweg van de A29 naar de A15 (Vaanweg Rotterdam -> A15 richting Ridderkerk) is wel volledig afgesloten om de gelekte olie op te ruimen. Automobilisten krijgen het advies om door te rijden naar de afrit bij de Kilweg, hier te keren en zo via het Vaanplein op de A15 richting Ridderkerk te komen. De bus is door een bergingsvoertuig weggesleept.

« | »