Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval op Carnisser Baan, gevecht met politie op rijbaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Een auto is vanochtend (Zaterdag 25 november 2017) rond half negen tegen een boom aan de Carnisser Baan gebotst. De auto reed de rotonde ter hoogte van de Vrijenburglaan op en botste tegen de boom: politie, ambulance en de traumahelikopter werden met spoed gealarmeerd. De arts in de traumaheli werd echter onderweg al afgemeld.

De bestuurder van de auto werd kort na aankomst van de politie gefouilleerd en aangehouden, hij werd in het politiebusje geplaatst. Eén of meer andere inzittenden zijn ondertussen door het ambulancepersoneel gecontroleerd.

Vechtpartij

De situatie met de aangehouden man escaleerde toen een agent de man wilde spreken. De agent opende het politiebusje, waarop de man wild slaande bewegingen richtingen de agenten maakte (aanleiding onduidelijk). De man is uit het busje gehaald, maar bleef agressief. Vijf agenten waren er voor nodig om de man op de grond tot rust te dwingen. Een berger is ter plaatse gekomen om het beschadigde voertuig (net 4 maanden oud) af te voeren.

Opmerking: Terwijl de situatie net enigszins rustig was, vertrokken een viertal andere inzittenden van het voertuig te voet. Eén vrouw vond het nodig om, onder het oog van de politie, mij met de dood te bedreigen, tegen mijn camera te slaan en mijn fiets omver te trappen. Haar behoorlijk agressief gestelde ‘vragen’ konden daardoor op geen enkele wijze normaal worden beantwoord door mij. Een agent die alles zag gebeuren greep uiteindelijk in door de vrouw weg te sturen, haar naam is bekend. Een toevallige passant waarmee ik sprak (fel oranje schoenen, handschoenen, blauwe rugzak) was getuige van het hele voorval, ik kom graag met hem in contact (nieuws@barendrechtnu.nl).
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »