Fietser gewond door val bij werkzaamheden 1e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Een man is vanmiddag (Vrijdag 28 juli 2017) gewond geraakt bij een val van zijn fiets op de 1e Barendrechtseweg. Een ambulance werd rond half drie met spoed gealarmeerd. Het slachtoffer is in eerste instantie opgevangen door een automobilist die achter hem reed.

De fietser zat bij aankomst van de ambulance tegen de tijdelijke vangrail van het viaduct onder de A15. Ambulancepersoneel heeft hem op de brancard gelegd, langere tijd verzorgd en later overgebracht naar het ziekenhuis.

Asfalt

Op de plek van het ongeval zit een behoorlijk hoogteverschil tussen twee lagen asfalt, mogelijk is de fietser hierdoor ten val gekomen. Er wordt op deze locatie gewerkt aan de aanleg van een verkeerskruispunt, inclusief het verwijderen en opnieuw asfalteren van de weg.

Voor zover bekend horen fietsers overigens niet op dit deel van de weg te rijden. De omleiding voor fietsers loopt via de parkeerplaats langs de Dierensteinweg, het weggetje parallel aan de A15 en het fietspad onder het viaduct A15.

Weg afgesloten

Tijdens de hulpverlening was de 1e Barendrechtseweg voor zowel inkomend als uitgaand (bus)verkeer gesloten. De ambulance stond op de autoweg onder het viaduct waardoor ander verkeer er niet langs kon. Zelfs een andere ambulance die vanuit Barendrecht richting Rotterdam moest was genoodzaakt om via de Dierensteinweg en IJsselmondse Randweg om te rijden. De weg werd om 15:15 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

« | »