Dure merkbrillen gestolen tijdens inbraak bij Oogwereld Broekhuis op de Middenbaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen nacht is de politie rond 5:00 uur gealarmeerd voor een melding van een inbraak bij opticien Oogwereld Broekhuis aan de Middenbaan. De winkel, voorheen Broekhuis Optiek, is gevestigd bovenaan de heuvel vanaf ‘t Vlak naar de Middenbaan.

Onbekenden hebben vannacht (Vrijdag 28 juli 2017) de luifel voor de winkel opengebroken, volgens personeel vermoedelijk met een breekijzer. Vervolgens is er een grote steen (foto) door de ruit van gehard glas heen gegooid. Omwonenden hebben aangegeven dat ze vannacht (Vrijdag 28 juli 2017) niets hebben gehoord.

Merkbrillen

Het lijkt te gaan om een gerichte inbraak, bijna alle kostbare brillen van het merk Cartier zijn uit de vitrine gestolen. Het zou niet de eerste keer zijn in de regio dat specifiek dit merk brillen wordt gestolen bij een inbraak: “Ze wisten waar ze voor kwamen“, zo vertelde een medewerker vanochtend. De andere merk (zonne)brillen in de winkel, vlak naast de Cartier vitrine, zijn niet meegenomen. De schade aan de ruit is vanochtend (Vrijdag 28 juli 2017) vroeg tijdelijk hersteld.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Camerabeelden van de inbraak zullen zo snel mogelijk worden uitgekeken.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »