Politie zet lokauto's en fietsen in om toename van diefstal in Barendrecht tegen te gaan

BARENDRECHT – De afgelopen maanden hebben er in Carnisselande meer inbraken plaatsgevonden dan in de rest van Barendrecht. Ook piekte het aantal auto-inbraken afgelopen week en werden er in de afgelopen weken meer fietsen gestolen op station Barendrecht.

Burgemeester van Belzen (veiligheid) heeft naar aanleiding hiervan een toelichting gegeven op de aangiftecijfers en welke acties er worden ondernomen tegen de criminaliteit.

Lokmiddelen

De burgemeester geeft aan dat er “in samenspraak met de politie alle mogelijke middelen worden ingezet om inbraken in motorvoertuigen te voorkomen.” Hieronder valt o.a. de inzet van “speciaal geprepareerde voertuigen.

Ditzelfde middel wordt ingezet op station Barendrecht, hier is in de afgelopen weken een piek te zien in het aantal gestolen fietsen. Van Belzen geeft verder aan dat er extra wordt gepatrouilleerd door politie, BOA’s en Buurtpreventie. Daarnaast gaat de gemeente tijdelijk borden plaatsen om fietsers erop te wijzen dat ze hun fiets met een tweede slot moeten vastzetten. Het plaatsen van een mobiele camera is ook overwogen, maar dit bleek geen toegevoegde waarde te hebben “gezien het feit dat de omgeving rond het NS station volledig in het blik van camera’s staat” (zie foto).

Woninginbraken

In 2017 hebben er tot afgelopen maandag 35 inbraken plaatsgevonden in Carnisselande, waarvan 14 pogingen tot inbraak, zo stelt de burgemeester. In de afgelopen maand zijn hiervoor in totaal 4 mensen aangehouden: drie Rotterdammers na een inbraak aan de Gouman-Akker en één jongeman uit Rotterdam na een inbraak aan het IJmeer. Naar de tweede verdachte van deze laatste inbraak is de politie nog op zoek.

Foto: Twee auto’s in Carnisselande waarin werd ingebroken afgelopen week en het beeld van één van de camera’s op station Barendrecht.

« | »