Inbreker IJmeer aangehouden, grote zoekactie naar tweede verdachte rond Karwei

BARENDRECHT – [Foto’s]  De politie heeft vanmiddag (Vrijdag 10 maart 2017) één verdachte kunnen aanhouden op verdenking van woninginbraak aan het IJmeer in Barendrecht. Naast een groot aantal agenten op de grond zocht ook de politiehelikopter mee vanuit de lucht. Er werd gezocht naar een donkere man met, op het moment van vluchten, een rood petje op.

Uit informatie van de politie bleek dat hij voor het laatst was gezien in het gebied rond de Karwei en IKEA. De Karwei werd volledig omsingeld door de politie en alle in/uitgangen van het gebouw werden in de gaten gehouden. Een hondengeleider is met een politiehond de winkel ingegaan, de verdachte werd niet meer aangetroffen. Ook op en rond het terrein (onder auto’s, achter borden en in aanhangers) werd de verdachte niet gevonden. Om kwart voor twee werd de groots opgezette zoekactie rond de bouwmarkt afgebroken.

Woninginbraak

Vlak na de woninginbraak wist de politie de eerste verdachte aan te houden, hij is in een politiebusje gezet en overgebracht naar het politiebureau. Dit werd mogelijk gemaakt door een alerte omwonende die getuige was van de inbraak.

Een bewoner van het Grevelingenmeer vertelde een drietal jongemannen te hebben gezien vlak voor de inbraak plaats vond: twee donkere en één blanke man. De blanke jongen zou op het bruggetje van het Veluwemeer/Zuidersingel op de uitkijk hebben gestaan, de twee anderen liepen toen richting het huis waar de inbraak heeft plaatsgevonden.

Persoon onwel

Tegelijkertijd met de zoektocht naar de verdachten raakte een man onwel aan het Veluwemeer. Hij lag plat op de grond in een klein speeltuintje, een ambulance is ter plaatse gekomen. Voor zover bekend is er geen direct (gewelds)verband met de inbraak.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »