Inbreker (17) IJmeer aangehouden na vlucht via sloot

BARENDRECHT – [Foto’s] Vrijdagmiddag hielden agenten een inbreker aan in Barendrecht. De buit bleef gelukkig droog, de inbreker niet. De 17-jarige inbreker uit Rotterdam moet zich vandaag (Maandag 13 maart 2017) verantwoorden bij de rechter.

Om 13.00 uur belde een getuige 112 en meldde dat hij twee inbrekers over een hek bij het IJmeer, in de Merenbuurt zag klimmen. De inbrekers waren op de vlucht geslagen, buurtbewoners zaten achter één van de verdachten aan. Deze inbreker kroop net de sloot uit toen de agenten aankwamen. Hij werd meteen in de boeien geslagen en in de politiebus op de Middeldijk gezet (foto). Zijn rugtas met daarin de buit van de woninginbraak, lag naast de sloot.

Zoekactie

Naar de tweede verdachte is de politie nog enige tijd op zoek geweest, agenten op de grond kregen hierbij hulp van de politiehelikopter en een hondengeleider. O.a. de bouwmarkt Karwei en het omliggende gebied werd uitgekamd. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen

Naar deze tweede verdachte doet de recherche momenteel nog onderzoek. Hiervoor zijn al diverse getuigenverklaringen van buurtbewoners en bij de getroffen woning hingen ook camera’s.

« | »