Automobilist in '30km/u bocht' tegen boom gebotst langs Sweelincklaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond kwart voor één vanmiddag (Zondag 11 december 2016) is een automobilist met zijn voertuig van de Sweelincklaan geraakt en tegen een boom geklapt. De auto raakte zwaar beschadigd. Voor de inzittende is een rapid responder ambulance ter plaatse gekomen om de eerste hulp te verlenen. Later is alsnog een reguliere ambulance ter plaatse verzocht.

De auto raakte door het ongeval ernstig beschadigd, de voorkant was volledig ingedeukt door het ‘om te boom vouwen’ van de motorkap. Ook waren de airbags in het voertuig uitgeklapt. Het (eenzijdige) ongeval gebeurde onderaan de helling vanaf de Middeldijk.

Wegdek voldoet niet aan norm

Slechts 5 dagen geleden besloot de gemeente om de snelheid in de ‘ongelukken bocht’ van de Sweelincklaan te verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur. Het asfalt in de bocht voldoet niet overal aan de norm. “Uit metingen is gebleken dat op sommige stukjes de daarvoor gestelde norm niet werd behaald. De uitkomsten van de metingen zijn voor ons aanleiding geweest om de snelheid aan te passen“, aldus de gemeente Barendrecht. Of de norm met 30mk/u wel wordt behaald is nog niet duidelijk.

De gemeente is van plan het asfalt in de bocht te vervangen, maar dit kan pas in de loop van 2017: “Door de lage temperaturen is dit nu niet mogelijk. We zullen waarschijnlijk pas tegen het voorjaar kunnen asfalteren. Tot die tijd blijft de beperking gehandhaafd.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »