Spoortunnel Barendrecht

BARENDRECHT – Na een reeks van koperdiefstallen is er bij ‘de vork van Barendrecht’, het stuk spoor bij de 1e Barendrechtseweg thv het CBR, een mobiele camera geplaatst. Halverwege november werd er voor de zoveelste keer in korte tijd koper gestolen op dit punt, het ging toen om 200 meter kabel en 7 railspoelen. Railspoelen zijn de kleine stroomkastjes langs het spoor.

ProRail heeft deze koperkabels en spoelen moeten vervangen. Het treinverkeer (goederenverkeer in dit geval) kwam daardoor enige tijd stil te liggen. De diefstal en hoeveelheid schade kon in dit geval worden beschouwd als middelgroot tot groot, zo stelde de gemeente.

Cameratoezicht

ProRail heeft na deze diefstal besloten een mobiele camera te plaatsen op de betreffende locatie. Afgelopen zaterdag heeft de politie echter geconstateerd dat er verderop langs het goederenspoor een poging tot koperdiefstal heeft plaatsgevonden. Dit keer werd er gepoogd om ter hoogte van de Heulweg koper te stelen (aan de zijde van het Clara Kinderbos). Getuigen of mensen met meer informatie over de diefstalpoging kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Capaciteit

Burgemeester van Belzen over de camera inzet: “Ten aanzien van bewaking geldt hetzelfde als voor camera’s. Er is een beperkte capaciteit beschikbaar en ProRail kan niet op iedere locatie tegelijk aanwezig zijn. Tenslotte is het vrijwel niet mogelijk om vanuit regulier langsrijdend verkeer te beoordelen of er sprake is van diefstal of rechtmatige werkzaamheden.” ProRail en de gemeente bekijken de mogelijkheden om tot een integrale aanpak te komen die kan leiden tot minder koperdiefstal op het traject bij Barendrecht.

Eerdere koperdiefstal vond de afgelopen weken o.a. plaats vanaf/bij de Lorentzweg, Fennaweg en Zwaalweg:


Foto: Archieffoto spoor Barendrecht

« | »