Vier nieuwe Rapid Responder voertuigen op ambulancepost Breslau

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Vrijdag 11 november 2016) vond de overdracht plaats van vier nieuwe ambulancevoertuigen aan de Breslau in Barendrecht. De AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) aan de ambulancepostpost Breslau is hierdoor sinds vandaag (Vrijdag 11 november 2016) vier ‘Rapid Responder ambulances’ rijker.

Rapid Responders zijn kleiner dan reguliere ambulances waardoor ze sneller en wendbaarder zijn. De bestuurder van dit voertuig rijdt alleen en is dus ook de verpleegkundige. Een rapid responder heeft (bijna) dezelfde spullen aan boord als een normale ambulance, maar geen ruimte om een patiënt (horizontaal) te vervoeren. Als een patiënt naar het ziekenhuis moet worden overgebracht, zal er een reguliere ambulance ter plaatse komen.

Overdracht

Vanmiddag vond de officiële overdracht van de nieuwe voertuigen plaats. Onder toeziend oog van Arie Wijten (directeur AZRR), de leverancier van de voertuigen en veel ambulance medewerkers vond het feestelijke moment plaats. Uit handen van Cor Lamers (burgemeester Schiedam) ontvingen de ambulancemedewerkers Remy, Robert en Andy de sleutels van de gloednieuwe voertuigen. Zij hebben geholpen tijdens het tot stand komen (invulling) van het nieuwe voertuig, hierdoor zijn ze afgestemd op de wensen van het ambulancepersoneel.

Bekijk hier (of hier) een archieffoto van het oude model Rapid Responder.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »