Jongeren bekogelen woningen en hardloper met eieren: bewoners zijn er klaar mee

BARENDRECHT – Een groep jongeren op scooters heeft de afgelopen dagen bewoners lastig gevallen van de Zeeheldenbuurt en de Muziekbuurt. Gisteravond (Maandag 31 oktober 2016) zouden 4 jongens op 2 scooters rond 23:00 uur woningen hebben bekogeld aan de De Ruyterstraat en de Evertsenstraat. Bewoners geven aan dat de jongens weer terug kwamen nadat de boel was schoongemaakt. Vanuit deze wijk is gisteravond (Maandag 31 oktober 2016) ook melding gemaakt van een hardloper die werd bekogeld met een ei.

De wijkbewoners zijn er inmiddels wel klaar mee. Buurtpreventie en de politie zijn op de hoogte gesteld en zijn op zoek naar de jongens om de overlast te stoppen.

Eieren

Andere straten waar de afgelopen weken overlast is veroorzaakt door eieren tegen ramen te gooien waren o.a. de Barendrechtseweg, Piet Heinstraat, De Ruyterstraat, Voordijk, Cellolaan, Serenadelaan en Sonatelaan. Volgens de bewoners trekken de jongens meermaals vanuit de Zeehelderbuurt richting de Muziekbuurt. Buurtpreventie: “Het gaat om 4 jongeren van rond 20 jaar, 3 jongeren zijn blank of licht getint 1 jongen is donker gekleurd. Ze dragen donkere kleding. Ze verplaatsen zich op 2 scooters.” Om de jongens aan te kunnen spreken wordt er verzocht om het kenteken te noteren/een foto te maken zodra ze weer actief zijn.

Het toezicht in de wijken is opgeschroefd in de hoop de overlast te stoppen.

« | »