Plofkraak op geldautomaat Muziekplein: gevel volledig eruit geblazen

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Rond vijf uur vanochtend (Donderdag 3 november 2016) heeft er een plofkraak plaatsgevonden op de ING pinautomaat op het Muziekplein. De gevel van het pand is er aan de voorkant volledig uitgeblazen door de explosie. Bewoners schrokken wakker van de klap en zagen een grote rookwolk langs hun woning trekken. Na de explosie zouden er volgens omwonenden 4 (zwart geklede) personen met twee sporttassen zijn gevlucht op een scooter. De politie bevestigd dit.

Het is nog niet duidelijk of er buit is gemaakt (Update: Er is geen buit gemaakt). De politie heeft vanochtend (Donderdag 3 november 2016) het eerste onderzoek verricht. Explosieven experts hebben eerst onderzoek gedaan om te controleren of het gebied veilig is.

Schade

De explosie heeft niet alleen de pinautomaat beschadigd, ook de naastgelegen tandartspraktijk is beschadigd geraakt (foto’s). Aan de overkant is een ruit van de kapperszaak beschadigd geraakt, vermoedelijk door rondvliegend puin van de knal. Bewoners van de woning direct boven de pinautomaat hebben ook schade, diverse spullen zijn uit het raamkozijn (kapot) gevallen. De vrouw des huizes gaf aan zich een hoedje te zijn geschrokken, ze zat vanochtend (Donderdag 3 november 2016) rechtop in haar bed. Haar man was op dat moment al wakker en keek naar buiten, hij kon weinig zien door een grote rookwolk die omhoog trok.

Op het moment van het onderzoek (7:15) was het Muziekplein grotendeels afgesloten. Onder andere Tandheelkundig centrum Nieuweland en supermarkt Dirk waren op dat moment niet bereikbaar (en uiteraard nog gesloten). Het is niet duidelijk hoe lang deze afzetting nog van kracht zal zijn voor het politieonderzoek.

Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident, of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

In april 2010 werd er op deze zelfde pinautomaat een ramkraak gepleegd met een vorkheftruck.

Update 9:45

De onderzoekslocatie is vanochtend (Donderdag 3 november 2016) afgeschermd met hekken met zwarte doeken. De daders hebben geen buit gemaakt. Getuigen spreken van vier verdachten in zwarte kleding. Ze gingen er vandoor op twee scooters en hadden twee sporttassen bij zich.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »