Auto op boom langs Sweelincklaan geklapt: vrouw naar het ziekenhuis

BARENDRECHT – [Foto’s] De hulpdiensten zijn vanmiddag (Dinsdag 2 augustus 2016) even voor half zes met spoed gealarmeerd voor een ongeval aan de Sweelincklaan. Een automobiliste bleek hier tegen een boom langs de Sweelincklaan aan te zijn geklapt. Het ongeval gebeurde tussen de Middeldijk en de eerste bocht van de Sweelincklaan. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

Omstanders hebben eerste hulp geboden: twee personen hebben de nek van het slachtoffer gestabiliseerd in afwachting van de hulpdiensten. Ze zijn hiervoor bij de vrouw in de auto gaan zitten. Twee anderen hebben in eerste instantie het verkeer geregeld (helaas ook weer een aantal niet zo begripvolle automobilisten…). De Sweelincklaan werd later helemaal afgesloten in verband met de hulpverlening. Verkeersregelaars Barendrecht heeft hierbij snel een helpende hand geboden.

Letsel

De vrouw is in het voertuig blijven zitten in afwachting van de hulpdiensten. Er zou mogelijk sprake zijn van een beknelling, de auto raakte de boom aan de bestuurderszijde. Na een controle door het ambulancepersoneel bleek dat de vrouw op eigen kracht uit haar benarde positie kon komen. Ze is ter plaatse in de ambulance behandeld en later met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het voertuig heeft flinke schade opgelopen: een grote afdruk van de boom is achtergebleven in de zijkant van het het voertuig. Deze is meegenomen door een bergingsbedrijf waarna de weg om kwart over zes weer is vrijgegeven.

Omleiding

De Sweelincklaan is onderdeel van de omleiding vanwege de werkzaamheden aan de Henry Dunantlaan. De afsluiting van de Sweelincklaan zorgde dan ook voor een behoorlijke drukte op de Middelweg/Kilweg en Middeldijk. Verkeer probeerde via de straten van de wijk Nieuweland aan de andere kant te komen. Dit zorgde voor lastige verkeerssituaties.

Sweelincklaan

Op de Sweelincklaan gebeuren regelmatig (eenzijdige) ongevallen waarbij automobilisten van de weg raken. Vorig week raakte een automobilist aan de andere kant van de bocht nog van de weg en belandde in de naastgelegen sloot.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »