Roemeense oplichters rijden motoragent bijna aan bij oprit Kilweg, agent trekt wapen

BARENDRECHT – Agent Piet Kats van Basisteam Charlois (Rotterdam) reed gistermiddag (Vrijdag 29 juli 2016) op zijn motor op de Kilweg in Barendrecht. Hier zag hij op de oprit A29 richting Rotterdam een Roemeens voertuig bij een Nederlands voertuig stilstaan. Toen hij hier poolshoogte wilde nemen gingen de twee Roemeense heren er vandoor in hun auto.

Tijdens hun vlucht rijden ze de motoragent bijna aan. Piet Kats alarmeerde de meldkamer: “Meldkamer achtervolging op de A29 richting Vaanplein. Hij rijdt levensgevaarlijk“. Het voertuig stopt vervolgens plots bij het Vaanplein. Daarna blijft het stil en krijgt de meldkamer geen contact meer met de motoragent.

Getrokken wapen

Agenten gaan met spoed naar hun collega motorrijder: “Op het Vaanplein zien wij Piet met getrokken wapen bij een auto staan. De bestuurder ligt met zijn armen gespreid op de grond en er zit nog een passagier op de bijrijdersstoel. Als wij bij Piet stoppen roept hij naar ons dat zij hem bijna hadden doodgereden. Wij slaan de mannen in de boeien en brengen hen naar politiebureau Zuidplein.

Geldwisseltruc

De twee aangehouden personen probeerden bij de oprit in Barendrecht een Nederlander op te lichten door middel van een geldwisseltruc. Eén van de verdachten had nog (nep)briefjes van 50 in zijn hand. Op het moment dat de bestuurder te voet wilde vluchten bij het Vaanplein is er nog iets weggegooid langs de weg, maar agenten hebben het weggegooide voorwerp niet meer kunnen vinden.

De Roemenen zijn met een boete van €997 heengezonden.

« | »