Treinverkeer verstoord door brandmelding in spoortunnel Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Het treinverkeer door de spoortunnel van Barendrecht is vanavond (Maandag 27 juni 2016) om kwart over zeven stil komen te liggen vanwege een brandmelding. Meerdere brandweerauto’s werden met spoed voor het automatische (brand)alarm opgeroepen.

Het treinverkeer in de spoortunnel kwam stil te liggen. De veroorzakende trein was inmiddels de tunnel al uitgereden. De brandweer kon ter plaatse alleen nog maar constateren dat de schuimblusinstallatie (weer) zijn werk goed heeft gedaan: “Met beide voertuigen gingen wij ter plaatse en troffen (weer) een heuse schuimparty aan. Gelukkig was er geen sprake van brand.” ProRail zal het schuim uit de tunnelbuis opruimen.

Verstoring

Het treinverkeer is al enkele uren verstoord, reizigers die alleen langs station Barendrecht moesten kregen in eerst instantie het advies om via Utrecht te reizen. Momenteel heeft de NS bussen ingezet voor verbindingen tussen de stations rond Barendrecht. Internationale treinen hadden meer pech, de Thalys moet in Antwerpen wachten totdat de spoortunnel werd vrijgegeven.

Foto’s

Video’s

Foto: Brandweer Barendrecht

« | »