Smitshoekse Baan, Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft vanmiddag (Dinsdag 28 juni 2016) een 13-jarige fietsendief kunnen aanhouden bij de Smitshoekse Baan. De jongen kon worden aangehouden dankzij een tip van een alerte getuige, aldus de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Rob Geus in de achtervolging

Volgens een omwonende werden vier pubers betrapt tijdens hun poging om een fiets te stelen aan de Kouwehoven-Akker, dit gebeurde bij basisschool /De Driehoek. “Buurtbewoners zijn er achter aan gegaan en Rob Geus heeft uiteindelijk met zijn brommer een verdachte staande kunnen houden“, aldus de wijkbewoner. De politie bevestigt de achtervolging door de BN’er, maar geeft aan dat hij geen verdachte staande heeft gehouden. De verdachte is later wel door de politie staande gehouden op de Heulweg (kant Rotterdam Zuid).

Betrapt

Wilma Saddik-Heuer betrapte de kinderen die een (dure) fiets probeerden los te breken: “Ik ben ze achterna gegaan, 4 jongens van ongeveer 13 jaar, op mijn scooter met kleindochter achterop. Eén had ik te pakken en gooide de fiets neer, de andere ging op de loop.” Twee meisjes reageerden op een roep om hulp, zij hebben de fiets gepakt en foto’s gemaakt van de verdachten. Wilma had inmiddels de politie ingeschakeld: “Rob Geus heeft het van me overgenomen nadat ik ze ruim 10 minuten op me scooter met kleindochter achterop achterna ging, ben hem dankbaar.

De politie spreekt ter plaatse met deze getuigen en heeft de (poging) diefstal in onderzoek.

« | »