Brandweer nodig om kat van dak aan de Torenmolen te krijgen

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Nadat een kat in de Polkastraat gisteren (Zaterdag 25 juni 2016) één van zijn negen levens verloor bij een val van het dak, was er vanmiddag (Zondag 26 juni 2016) opnieuw een eigenwijze kat een dak opgeklommen. Dit keer ging de brandweer om 14:00 uur op pad voor een melding van een dier in nood aan de Torenmolen. En inderdaad: een (jonge) kat zat op het dak van een woning.

Aangezien brandweer Barendrecht het materieel niet heeft om naar de nok van het dak te gaan werd de autoladder uit Rotterdam ter plaatse gevraagd. In de tussentijd konden de kraaien het jonge beest in zijn benarde situatie nog even pesten.

Autoladder

Twee brandweerlieden zijn niet veel later met de gearriveerde ladder naar boven gegaan. De kat schrok hier van en wandelde (nog vrij rustig) weg van de brandweermannen. Uiteindelijk kwam de kat toch weer richting zijn eigen huisje en begon hij langzaam aan de afdaling over de dakpannen. Tegen de tijd dat de brandweer boven het dak uit stak schoot de kat via het dakraam naar binnen. De kat is binnen opgevangen door zijn baasje.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »