Dierenpolitie neemt paarden in beslag in Barendrecht

Barendrecht – Agenten van de dierenpolitie arresteerden donderdagochtend twee Rotterdamse vrouwen op verdenking van verwaarlozing van een groot aantal paarden aan de Ziedewijdsekade in Barendrecht. Op 11 april werden de paarden al in bewaring genomen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Naar aanleiding van meerdere meldingen via 144 stelde de dierenpolitie samen met de NVWA een onderzoek in. Op 11 april volgde een grote controle op het terrein aan de Ziedewijdsekade. Veel paarden leken ondervoed en kampten ogenschijnlijk met gezondheidsklachten. Ook de huisvesting was niet op orde, er was slechts stalling voor vijf paarden. De NVWA nam vervolgens 29 paarden in bewaring.

De afgelopen weken is uit onderzoek gebleken dat de paarden inderdaad waren ondervoed en/of met medische problemen kampten. De 50-jarige Rotterdamse eigenaresse en een 25-jarige plaatsgenoot zijn daarom nu aangehouden, onder meer op verdenking van verwaarlozing van de dieren. Ze zitten vast en worden verhoord.

« | »