Nieuwe leidingen na gaslek door defecte leiding Talmaweg, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer werd vanochtend (Woensdag 2 september 2015) om kwart voor elf opgeroepen voor een melding van een mogelijk gaslek aan de Talmaweg. In een woning werd een gaslucht waargenomen.

De eerste tankautospuit van de brandweer is met spoed ter plaatse gekomen. Bij controle werden er inderdaad verhoogde waardes gemeten.

Gaslucht op straat

Brandweer Barendrecht: “Er bleek inderdaad sprake van behoorlijke concentraties gas rondom de rioolputten en onder de bestrating. Er is toen besloten op te schalen naar middelhulpverlening zodat ook onze tweede autospuit (…) werd gealarmeerd. Met deze extra mensen en meters zijn bij alle omliggende woningen metingen verricht om te kijken of het gas zich daar ook verspreidde. Dit bleek gelukkig niet het geval.

Defecte leiding

Netbeheerder Stedin heeft het gasnet lokaal afgesloten, hierdoor hadden 6 woningen tijdelijk geen gas. De oorzaak was, zo bleek even na half één vanmiddag, een defecte leiding. De situatie was vanaf dat moment onder controle: het lek was gedicht. Er is direct begonnen met het herstel, hierdoor is de Talmaweg enige tijd volledig afgesloten geweest. Oude buizen werden uit de grond gehaald en vervangen door nieuwe leidingen.

Om half zes hadden alle woningen weer gas. Rond zes uur werd er wel nog steeds gewerkt aan het vervangen van meer leidingen over een groter deel van de straat.
Fotograaf: Jordi Menheer / Brandweer Barendrecht / @POL_Hartog, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »