Beschonken automobilist aangehouden na wilde achtervolging door Lagewei, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Update]De politie heeft vannacht (Maandag 17 augustus 2015) rond 02:10 een man aangehouden aan de Ploegwei. De man scheurde even daarvoor nog in zijn auto door de wijk Lagewei.

Volgens bewoners reed de man in een donkergekleurde auto met gedoofde lichten. Een zestal politieauto’s zat achter de auto aan. De bestuurder ging met hoge snelheid en piepende bandjes door de bochten.

De politiehelikopter heeft vannacht (Maandag 17 augustus 2015) om 3:50 overigens een kwartier boven Barendrecht gevlogen, maar dat stond los van deze aanhouding. De helikopter was op zoek naar een aantal verdachte personen in Barendrecht en maakte een zoektocht boven (oa) Barendrecht na een inbraak op Rotterdam Zuid.

Auto geramd

De politie laat weten dat de achtervolging vannacht (Maandag 17 augustus 2015) werd ingezet op Rotterdam Zuid na een verkeersovertreding. De bestuurder negeerde een stopteken en sloeg via de A29 op de vlucht richting Barendrecht. Na een achtervolging door de wijk Lagewei wist een politievoertuig de auto te rammen op de Ploegwei (thv het Dalton College) waarna de bestuurder kon worden aangehouden.

Veel verder had de bestuurder waarschijnlijk ook niet kunnen komen: Sinds de nieuwbouwwerkzaamheden in de wijk Lagewei staat er tussen de Ploegwei en Haarspitswei een groot hek over de weg.

Alcoholmobilist zonder rijbewijs

Nadat de auto was geramd ging de bestuurder er te voet vandoor. Hij kon worden aangehouden: hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Update 23:07

[Foto-update] De politie wilde de betreffende automobilist afgelopen nacht controleren op de Lange Hilleweg in Rotterdam omdat hij te hard reed. In plaats van een controle reed de automobilist op de politieauto in. De man reed vervolgens achteruit en ging er op hoge snelheid vandoor over de A29.

Op de Ploegwei werd de auto klemgereden en liep de man (zoals verwacht) tegen een hek op: hij probeerde hier nog overheen te klimmen. De politie heeft hem proberen klem te rijden aan de andere kant van het hek. Hij probeerde daardoor terug te klimmen, maar viel vervolgens op de motorkap en het raam van de politieauto. Toen was de vluchtpoging toch echt voorbij en kon de man worden ingerekend.

 

Achtervolging vanaf Rotterdam-zuid tot Barendrecht.Afgelopen nacht zagen wij een voertuig met hoge snelheid rijden…

Posted by Politie Rotterdam IJsselmonde on maandag 17 augustus 2015

Collega’s van Rotterdam Zuid wilden een auto controleren naar aanleiding van een verkeersovertreding. Toen de collega’s…

Posted by Politie Barendrecht on zondag 16 augustus 2015
Fotograaf: Twitter/Facebook, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »