Overdracht nieuwe voertuigen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Vanmiddag om 14:00 uur zijn een aantal nieuwe hulpverleningsvoertuigen gepresenteerd op de Wilhelminakade in Rotterdam. De nieuwe voertuigen vervangen de oudere exemplaren. Voor de gemeente Barendrecht betekent dit dat er voortaan drie nieuwe verbindings- en commandovoertuigen zijn gestationeerd op de brandweerkazerne. Voorheen waren dit er twee, maar deze twee zijn ingeruild voor 3 nieuwe. Deze voertuigen worden in de gehele regio Rotterdam-Rijnmond gebruik bij grote ongelukken en rampen (soort mobiele vergaderruimte). In de toekomst zullen ze ook gebruikt worden bij grote evenementen in de regio.

De overige voertuigen zijn onder andere bedoeld voor politie, ambulance en het havenbedrijf. Zo hebben de nieuwe ambulances allemaal (technische) snufjes aan boord om het werk makkelijker, sneller en beter te laten verlopen.

De oude voertuigen waren opgesteld langs de Wilhelminakade en zijn officieel uit dienst gehaald waarna de nieuwe voertuigen werden opgeroepen. Met toeters en bellen ( letterlijk) zijn de nieuwe voertuigen vervolgens gepresenteerd aan de aanwezige pers.

Later vandaag (Woensdag 20 februari 2013) volgt nog een video van de presentatie op de kade.

Fotoalbums
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »