Startmoment BIZ Middenbaan en Klussendienst Humanitas Barendrecht

BARENDRECHT – Wethouder Cees Versendaal (Economie) en Edwin Markus (BIZ manager) overhandigde op 7 maart rond 11 uur een bakfiets en diverse materialen aan vertegenwoordigers van Humanitas DMH. De overhandiging vormt de officiële aftrap van een samenwerking tussen de stichting BIZ (Bedrijven Investeringszone) en Humanitas DMH voor het centrum van Barendrecht. De samenwerking is mede door Wijkregie Barendrecht tot stand gekomen. De gemeente heeft de benodigde (klus)materialen ter beschikking gesteld.

Humanitas DMH is een kleinschalige organisatie die landelijk werkt. ‘DMH’ staat voor Dienstverlening aan Mensen met een Handicap. De cliënten van Humanitas DMH zijn straks vier keer per week in het Barendrechtse centrum aanwezig om allerlei werkzaamheden te verrichten zoals, vegen op plaatsen waar de veegwagen niet bij kan, het verwijderen van stickers en aanplakresten. Individuele ondernemers kunnen overigens ook bij Humanitas DMH terecht voor eigen klussen. Voor dertig euro kunnen zij een klussenkaart aanschaffen. De kaart is goed voor vijf dagdelen klussendienst.

Gezamenlijk investeren

BIZ betekent Bedrijven investeringszone. In Barendrecht is er een stichting BIZ Centrum Barendrecht. Bedrijven die binnen het gebied van de BIZ vallen, betalen een heffing. Deze heffing wordt via de stichting BIZ voor honderd procent ingezet ten gunste van het gebied. Ondernemers investeren daarmee gezamenlijk in activiteiten in de openbare ruimte met als resultaat een aantrekkelijker, veiliger en goed bereikbaar gebied. De samenwerking met Humanitas DMH in het Centrum van Barendrecht is daar een voorbeeld van.

Fotoalbums

« | »