Kerstmannen en vrouwen rennen door Barendrecht, opbrengst: €4.369,-

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Zaterdag 13 december 2014) om half twee verzamelden tientallen kerstmannen en vrouwen zich op het Doormanplein. Ze kwamen hier naartoe voor de Santa Run Barendrecht op het Winterfeest.

Om te beginnen werd er voor het grote podium op het Doormanplein een warming up gedaan. De kerstmannen en vrouwen konden hier alvast opwarmen door de armen en benen los te schudden op de muziek.

Fotoalbums

Zie ook de foto’s en video’s van het Winterfeest.

Santa Run

Rond kwart voor twee stonden de deelnemers opgesteld in de Dorpsstraat om vanaf hier aan hun wedstrijd te beginnen. Het startsein werd gegeven door wethouders Lennart van der Linden en Dirk Vermaat. De eerste deelnemers, de echte hardlopers onder de kerstmannen en vrouwen, gingen er vervolgens als een speer vandoor. Deze groep liep de 5 kilometer, de deelnemers die voor de lol mee liepen zouden volgens de planning 3 kilometer lopen. Volgens de planning, want vanwege een foutje heeft vrijwel iedereen de 5 kilometer gelopen.

Prijzen

De grootste groep dit jaar was van Aad van Loon Sport met maar liefst 40 deelnemers. Vorig jaar had deze sportschool ook al het meest aantal deelnemers bij de Santa Run.

Twee gelukkige kerstmannen die aanwezig waren op het Doormanplein tijdens de prijsuitreiking hebben tevens nog een mooie sporttas gewonnen. Zij wonnen deze prijs door een loting met alle startnummers van de deelnemers.

Opbrengst: €4.369,-

Deelnemers van de Santa Run betalen een bedrag om mee te doen, hier krijgen ze onder andere het kerstmanpak voor. De opbrengst van de SantaRun is bedoeld voor Rotary Barendrecht, zij willen een hospice in Barendrecht openen. De route van de Santa Run liep langs het gebouw aan de Voordijk waar Rotary graag hun hospice wil realiseren. De opbrengst is hoger als vorig jaar, toen bracht de Santa Run €4.130 op.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »