Skaters, BMXers en steppers bij Skatejam in skatepark Henry Dunantlaan in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Zaterdag 21 juni 2014) vond de Skatejam op het blauwe skatepark langs de Henry Dunantlaan plaats. Om elf uur ging het toernooi van start voor de steps en om één uur startte de boarders, BMXers en de inliners.

Fotoalbums

Wedstrijden

Vele kinderen deden om elf uur mee aan de stepwedstrijd en maakte ook direct gebruik van de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen. Van de barbecue en koude drank werd door deelnemers en het publiek dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Het weer was goed en ook de sfeer was dik in orde. Terwijl de DJ zijn muziek draaide vlogen de skaters, steppers en BMXers over de baan.

In de middag moesten de (inline) skaters en BMXers aan de bak. Zij hebben ieder in hun eigen categorie enkele minuten de tijd gekregen om zoveel mogelijk trucs te laten zien. Een jury beoordeelde iedere truc en keek daarbij niet alleen hoe moeilijk de truc was, maar ook of deze goed werd uitgevoerd. De landing bleek vaak een probleem en dat kostte enkele deelnemers punten.

Na afloop van de wedstrijden volgde de prijsuitreikingen op basis van het juryoordeel. De enige vrouwelijke deelnemer won hierbij in de categorie BMX.

Verwondingen

Door het wegvallen van enkele deelnemers was de Skatejam om drie (ipv vier) uur afgelopen. Daarnaast zijn nog enkele deelnemers uitgevallen door verwondingen tijdens het uitvoeren van de trucs. Een inline skater is na een handstand op de rand van een ramp ten val gekomen. Hij liep hierdoor een wond op aan zijn onderbeen en is na behandeling door de aanwezige EHBO’ers ter controle doorgegaan naar de huisarts.

SUB

De Skatejam werd georganiseerd door Skate Unit Barendrecht (SUB), ondersteund door het jongerenwerk van Stichting KijkopWelzijn. SUB bestaat uit een groep enthousiaste jongeren die zich willen inzetten voor de skatesport in Barendrecht.

 
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »