FOTO'S: Doorkomst Roparun Barendrecht 2023

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Maandag 29 mei 2023) vond de doorkomst van de Roparun in Barendrecht plaats. De 220 Roparunteams (van zowel de noordelijke als zuidelijke route door Nederland) kwamen tussen 10:00 en 15:30 uur dwars door Barendrecht gefietst, gelopen en gerend. Op diverse plekken langs de route werden ze hier extra feestelijk welkom geheten.

Met de Roparun wordt geld opgehaald voor goede doelen die zich inzetten voor (ex) kankerpatiënten. Tot op heden is er dit jaar ruim 2,5 miljoen euro opgehaald.

Doorkomst

Stichting de Doorkomst heeft in Barendrecht diverse activiteiten langs de route georganiseerd. Op het gemeentehuisplein was een horecaplein ingericht, met activiteiten voor kinderen en in de middag live muziek. In de Oude Dorpskern werd door de harmonievereniging (MeeZingKoor en de Big Band Barendrecht) live muziek ten gehore gebracht op de hoek met de Schaatsbaan. Op het Doormanplein zorgde een DJ voor een muzikale doorkomst.

Rond 15:30 uur is het laatste team door Barendrecht gekomen, op weg naar de finish op de Coolsingel in Rotterdam. “Wij kijken terug op een zeer geslaagde en zonnige doorkomst van de Roparun in Barendrecht! De vrijwilligers, de DJ’s, de omroeper, de band, het publiek en álle Roparunteams hebben deze dag onvergetelijk gemaakt. Barendrecht & Roparunners, bedankt! Op naar de Roparun 2024!“, aldus de organisatie van de doorkomst in Barendrecht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »