FOTO'S: Startschot voor eerste wandeling Avondvierdaagse Barendrecht 2023

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Maandag 5 juni 2023) zijn zo’n 1500 (ingeschreven) deelnemers begonnen aan de Avondvierdaagse Barendrecht 2023. Tussen ongeveer 18:00 en 19:00 uur zijn de lopers, veelal samen in een grote groep met een school/BSO, vertrokken voor de eerste 5 kilometer. Ieder kwartier vertrokken er 2 of 3 groepen tegelijk. Ook kwamen er nog grote groepen mensen die zich kwamen inschrijven om als individuele loper meer te doen. Deelnemers steunen Stichting KiKa met hun inschrijving voor de A4D Barendrecht

De route liep vandaag (Maandag 5 juni 2023) door de wijken Molenvliet en Nieuweland: Via BLOK0180 werd er richting de Middeldijk en Park Nieuweland gewandeld om uiteindelijk bij het verste punt van deze avond te komen: de Voordijk/Dorpsstraat. Via het fietspad thv de Boerhaavelaan liepen de deelnemers weer terug, eveneens via Park Nieuweland, richting BLOK0180. Ter hoogte van de Strausslaan/Riviermolen doorkruisten de wandelaars die net begonnen de groep die al bijna klaar was.

UPDATE 22:50u: Belangrijke update van de organisatie: “Wat een geweldige dag ondanks dat de route beschrijving en de kaart via de mobiel niet klopte, excuses daarvoor. Volg de beschrijving van de route en niet de kaart ook op de tweede dag.” (tekst met uitleg van de route is leidend)

Startschot

Het startschot werd vanavond (Maandag 5 juni 2023) -groep voor groep- gegeven door wethouder Stolk (Sport/evenementen). Namens het gemeentebestuur zette de wethouder voorafgaand aan de Avondvierdaagse nog vrijwilliger Arie van der Jagt in het zonnetje. Arie is vanaf begin jaren ‘80 betrokken geweest bij de avondvierdaagse; de eerste jaren met het maken, controleren en uitzetten van de routes en al snel kwam hierbij het regelen van de veiligheid van de deelnemers als verkeersregelaar.

Morgen zullen de wandelaars de andere kant op lopen: Dan wordt er, via een pad door de Zuidpolder, een wandeling langs de Oude Maas gemaakt. Via de 3e Barendrechtseweg gaan de wandelaars weer terug richting BLOK0180.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »