Drukke en zonnige open dagen voor Maasoever Spoorweg (Oude Maas, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Afgelopen zaterdag en zondag hield de Maasoever Spoorweg open dagen voor iedereen die wilde rondkijken bij de modelspoorbaan aan de Oude Maas.

Jong en oud kwamen een kijkje nemen bij het station, het modelspoor en in de werkplaats. Het station ligt naast de speeltuin bij de Oude Maas en was vanwege het prachtige weer gevuld met vele kinderen. Dankzij de combinatie van dit zonnige weer en de open dagen reden de modeltreinen af en aan met daarin vele kinderen (en ouders, opa’s, oma’s…).

Voor één euro per keer mocht je meerijden op een model stoom- of dieseltrein en bracht je een bezoek aan de werkplaats waar vele soorten modeltreinen stonden tentoongesteld. Het meest opvallende binnen de werkplaats is misschien wel de draaischijf waardoor de treinen vanuit het depot de modelspoorbaan op kunnen rijden.

Naast het rondrijden met het modeltreintje waren er nog enkele kraampjes te bezoeken met (nog) kleinere modeltreintjes en andere radiografisch bestuurbare ‘speeltjes’.

Zo reden er ook enkel grote kleine vrachtauto’s rond: op afstand bestuurbare auto’s die net groot genoeg waren om er met één persoon in te gaan staan. De vrachtwagens konden op afstand worden bewogen of door er zelf in te gaan staan. Uiteraard is dit geen kinderspeelgoed, maar leverde het wel veel aandacht op van de aanwezige kinderen.

Genieten van de zon

Vanwege het goede weer was het naast deze open dagen al erg druk op en rond de Oude Maas. Veel mensen besloten van de zon te komen genieten, maar namen wel de auto om naar de Oude Maas te komen, dit leverde behoorlijk wat chaotische situaties op bij het parkeren. De parkeerplaatsen rond de Oude Maas stonden al snel vol waarna bezoekers alternatieve parkeerplaatsen gingen creëren om toch hun auto kwijt te kunnen. Hierdoor stond ook op en rond het fietspad een groot aantal auto’s in het gras geparkeerd.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »