Koningsdag 2014 in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Het is vandaag (Zaterdag 26 april 2014) Koningsdag. In Barendrecht zijn er de hele dag activiteiten te beleven. Vanochtend (Zaterdag 26 april 2014) werd er afgetrapt met de Aubade op het Doormanplein, de Kanga-dans met de scouting en een knallend officieel startschot met veel confetti.

Bekijk hier het volledige programma voor de Koningsdag 2014 in Barendrecht.

Fotoalbums

Aubade, Vlaggen hijsen en de Kanga

Vanochtend om tien voor negen is Koningsdag 2014 officieel gestart in Barendrecht. Het harmonieorkest speelde enkele nummers, waaronder uiteraard het Wilhelmus, maar ook een aantal recentere nummers. Het aanwezige publiek kon hierbij meezingen. Diverse scoutingverenigingen waren aanwezig om mee te zingen, maar ook om te helpen bij het hijsen van de Nederlandse vlag.

Tegen het einde werden de scouts naar voren geroepen en werd de Kanga ingestart. De Kanga is een lied/dans van Kinderen voor Kinderen die speciaal is gemaakt voor Koningsdag 2014 (video volgt later).

Ondertussen is de braderie en kindervrijmarkt in de Oude Dorpskern ook van start gegaan. In het centrum van Barendrecht is ook nog een markt en later vandaag (Zaterdag 26 april 2014) zal er bij VV smitshoek eveneens een kindervrijmarkt zijn.

Kindervrijmarkt en braderie

Tot een uur of half twee waren er op vele kleedjes op het grasveld rond de Dorpskerk allerlei spullen te koop. De braderie in de Dorpsstraat, die dit jaar doorliep tot ver op de Schaatsbaan, is om half vijf afgelopen. Ondanks dat enkele wolken zich af en toe voor de zon schoven is het een prachtige dag geweest met zonnige momenten.

Op de Middenbaan zaten tot ongeveer één uur ‘s middags eveneens mensen op een kleedje om spullen te verkopen. Op de Middenbaan waren de horecagelegenheden in trek, maar ook diverse andere winkels hadden hun deuren geopend.

De drukte in de Oude Dorpskern was gedurende de middag nog niet voorbij. Tot vier uur ‘s middags waren hier activiteiten georganiseerd voor kinderen en waren er muzikale optredens op het Doormanplein. Tot zes uur vanmiddag (Zaterdag 26 april 2014) is het Rad van Avontuur nog te bezoeken in café de Uitspanning.

Kermis

Tussen de activiteiten in de Oude Dorpskern en de Middenbaan was daar nog de kermis. Ondanks dat ook hier in de middag weer veel mensen aanwezig waren was het nog redelijk goed te doen om in attracties te stappen. Op enkele momenten was het erg druk en lastig om door de mensenmassa heen te komen, maar een stukje verderop was het dan weer goed te doen. De kermis is vandaag (Zaterdag 26 april 2014) nog tot elf uur vanavond (Zaterdag 26 april 2014) te bezoeken, maar zal nog blijven staan tot en met donderdag 1 mei.

Avond

Rond acht uur ‘s avonds was het Doormanplein nog goed gevuld en was er live muziek op het podium.

Politie, ME en de politiehelikopter waren gedurende de avond preventief aanwezig en surveilleerde in de Oude Dorpskern en op het kermisterrein. De kermis was op dat moment goed gevuld met jeugdige bezoekers, de sfeer was over het algemeen goed.

Om tien uur ‘s avonds kwam er een melding binnen in de meldkamer voor een incident in de Dorpsstraat/Doormanplein. Het ambulancepersoneel heeft echter niets aangetroffen en ook op de kermis was er niets aan de hand.

Op de kermis was het op dat moment al behoorlijk rustig. Het Doormanplein was om half elf ook al zo goed als ‘leeg’, feestgangers waren de cafés ingetrokken. Er was op dat tijdstip geen live muziek meer.

Voor zover bekend heeft de politie gedurende de avond geen noemenswaardige incidenten af moeten handelen.

Video’s

Aubade Doormanplein (Vlag hijsen, zang)

Kanga (Dans scouting)
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »