Kindervrijmarkt op het grasveld bij de Dorpskerk (Barendrecht) tijdens Koningsdag 2013

BARENDRECHT – [Programma] Tijdens de Koningsdag op zaterdag 26 april zijn er diverse activiteiten te beleven in het centrum van Barendrecht. Op het Doormanplein zijn er gedurende de dag muzikale optredens, in de Dorpsstraat en de Schaatsbaan is een braderie en op het grasveld bij de Dorpskerk is een kindervrijmarkt.

Live: Koningsdag 2014 in Barendrecht (foto’s en video’s)

Uiteraard is er ook dit jaar kermis in Barendrecht tijdens Koningsdag. De kermis staat van woensdag 23 april tot en met donderdag 1 mei in Barendrecht. (Bekijk hier het fotoalbum van Koningsdag 2013 in Barendrecht)

Programma Koningsdag

Programma rondom aubade:

 • 08:50 uur start muziek van de Harmonievereniging.
 • 09:00 uur start programma aubade/samenzang Doormanplein.
 • 09:30 uur einde programma buiten, Afsluiting met het nummer Bewegen is gezond.

Programma Oranjevereniging Juliana:

 • 09:30 – 16:30 uur braderie op Dorpsstraat en Schaatsbaan.
 • 09:30 – 16:30 uur kindervrijmarkt op grasveld bij Dorpskerk
 • 9:30 – 12:00 uur kinderspelen in zaal De Ontmoeting.
 • 12.00-16.00 uur: Springkussen met begeleiding, schminken, ballonnen-clown, suikerspin, wervelwind, looporkest ‘De Dixieland Clowns’
 • 13:00 – 16:00 uur rondritten met Keep Them Rolling (op-/uitstapplaats Schaatsbaan).
 • 14:00 – 18:00 uur Rad van Avontuur in café De Uitspanning.

Openingstijden kermis: 11:00 – 23:00

Optredens Harmonievereniging

Zoals ieder jaar zal het Harmonieorkest weer spelen bij de aubade. Dit jaar echter op 26 april ter gelegenheid van Koningsdag. Ook de locatie is gewijzigd en de aubade wordt nu gehouden op het Doormanplein in de Oude Dorpskern.

Direct aansluitend gaan de muzikanten naar zorgcentrum “Borgstede” waar zij hun traditionele jaarlijkse optreden voor de bewoners zullen verzorgen. Zij spelen hier vaderlandse liederen, marsen en enkele goed in het gehoor liggende muziekstukken.

Historische Vereniging Barendrecht open

Dit jaar is het museum van de Historische Vereniging Barendrecht geopend tijdens de viering van Koningsdag op zaterdag 26 april. D’Ouwe School aan de Dorpsstraat 150-150a is dan van 10.00 tot 13.00 uur geopend.

Koningsdag VV Smitshoek

Voor de kinderen van 4 t/m 11 jaar zullen wederom de bekende kinderspelen worden georganiseerd. Al een aantal jaren een topper in het programma, met een veld vol met allerlei kinderspelen! Omdat de roofvogels altijd veel bekijks trekken, zijn deze ook weer van de partij. De kinderspelen starten om 13.30 uur. Einde van de spelletjes is om 16.00 uur. Voor aanvang van de spelen is een spelletjeskaart te koop voor € 3 per kind.

Tijdens de middagactiviteiten zijn er verschillende kraampjes waar voor een ieder wat te zien is, o.a. een lentekraam met zomerplantjes, een home style kraam en nog veel meer. Ook worden er lekkere hamburgers gebakken.

Om 16.30 uur is er bij droog weer buiten op het veld een kindervrijmarkt. Opgeven hiervoor is niet nodig. Aansluitend op de buitenactiviteiten kunt u onder het genot van een drankje nog gezellig napraten in de kantine. Van 16.00 tot 20.00 uur is er gezellige live-muziek. Kortom: voor elk wat wils, een feest dat u zeker niet mag missen! Kom gezellig langs op sportpark Smitshoek.

Poppodium de Beuk

Zaterdag 26 april is de eerste echte Koningsdag in Poppodium De Beuk, uiteraard traditioneel met met BBQ, Bands, en DJ’s. Men kan op het terras genieten van een hamburger, drankje, muziek en het oranjezonnetje  Naast muziek van veel lokale acts zijn er voor degene met competitiedrang ook Oudhollandsche spelen als sjoelen, tafelvoetbal en spijkerslaan.

Aanwezige bands:

 • 15:00 – Burning Sensation (Punkrock band)
 • 17:00 – TV Yellow (Punk rock)
 • 19:00 – Burning Sensation (Rock/punk band met uitstapjes naar country, ska en hardrock)

Na de bands nemen de Barendrechtse DJ’s Danco C, Rogue Waves en Infiltrate The system het stokje over, ze zullen zorgen voor een dansbare mix van Electro, Techno en Drum n Bass.

De Beuk is open vanaf 13:00 uur, vanaf 14:00 uur staat de BBQ aan. De eerste act begint om 15:00 uur, entree is gratis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »