Twee minuten stilte tijdens dodenherdenking op het Doormanplein in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Honderden mensen hebben vanavond (Zondag 4 mei 2014) twee minuten stilte in acht genomen op het Doormanplein in Barendrecht. Voorafgaand aan de twee minuten stilte werden er speeches gehouden in de Dorpskerk.

De avond begon om zeven uur in de Dorpskerk. Hier gaf Viktor Steijger een speech en sprak burgemeester van Belzen over het belang van vrijheid.

Buiten hadden zich inmiddels tientallen leden van de scouting en zeeverkenners opgesteld rond het herdenkingsmonument. Even na half acht liep de Dorpsstraat en het Doormanplein vol met mensen die de herdenking kwamen bijwonen. Nadat de kerkklok enige tijd luidde speelde een trompettist het taptoe signaal.

Na twee minuten van stilte speelde het Harmonieorkest Barendrecht het Wilhelmus en legde de burgemeester met zijn vrouw een krans. Diverse anderen volgden met het leggen van bloemen bij het monument. Vervolgens begon het defilé waarbij de aanwezige bezoekers langs het monument konden wandelen en bloemen konden leggen.

Morgen om acht uur ‘s avonds is er een bevrijdingsconcert in de Dorpskerk.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »