FOTO'S: Sinterklaasparade door het centrum van Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Na de landelijke Sinterklaasintocht is Sinterklaas vanmiddag (Zaterdag 13 november 2021) gelijk naar Barendrecht gekomen. Tussen 13:00 en 14:30 uur trok de Sint samen met tientallen pieten en dansers door het centrum van Barendrecht. Honderden kinderen stonden langs de route of waren op het gemeentehuisplein komen kijken.

Vanwege de coronamaatregelen heeft de gemeente Barendrecht dit jaar een Sinterklaasparade georganiseerd, in plaats van een enkele bijeenkomst op het gemeentehuisplein. Langs de route werden kinderen verrast met o.a. pepernoten en ander lekkers. In de parade kwamen oa muziekpieten, keukenpieten en danspieten voorbij. De Sint zelf reed achterin een tuk-tuk autootje in de stoet mee.

Sinterklaasparade

De parade startte aan de Marijkesingel, liep via de Dorpsstraat-Oost over de Middenbaan en maakte een tussenstop op het gemeentehuisplein. Hier werd de Sint kort welkom geheten door de burgemeester en kinderburgemeester. Daarna is de parade doorgereden door de Oude Dorpskern, waar op het kruispunt met de Hoefslag de parade in het centrum tot een einde kwam.

Bekijk hier de video van de start van de parade aan de Marijkesingel (via Facebook).

Zie ook: Sinterklaasparade in Carnisselande
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »