FOTO'S: Truckrun Barendrecht 2018

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Vandaag (Zaterdag 7 juli 2018) vond de Truckrun weer plaats in Barendrecht. Ruim 120 vrachtwagens reden met een deelnemer met een beperking een rondrit door Barendrecht, waarbij ook een stukje door Rhoon werd gereden. Het startschot voor de rit werd om 12:00 uur gegeven door Thomas Verhoef, in het bijzijn van de organisatoren en mascottes Barend & Dregje.

Tijdens de Truckrun rijden vrachtwagens, brandweerauto’s, bussen en vele andere trucks een drie uur durende rit door Barendrecht. Inwoners komen daarbij langs de route staan om naar de dolblije deelnemers te zwaaien. Deelnemers maken daarbij maar al te graag gebruik van de toeters en sirenes op de vrachtwagens. Om 14:45 uur kwam de stoet weer aan bij Hillfresh, waar vlak na het middaguur ook werd gestart. Hier werd het feestje nog even voorgezet.

Truckrun

De Truckrun in Barendrecht wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Truckrun Barendrecht. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers én het prachtige weer kan er worden teruggekeken op wederom een geslaagde editie.

Om inwoners te informeren over de locatie van de Truckrun (om te zwaaien, of deze juist de ontwijken met de auto) verzorgde BarendrechtNU ook dit jaar weer de live locatie kaart (met dank aan Verkeersregelaars Barendrecht voor het doorgeven van hun locatie aan de voorkant van de stoet). Dit jaar hebben zo’n 3.300 mensen gebruik gemaakt van deze kaart. Op het hoogtepunt hebben 180 mensen tegelijkertijd de rit gevolgd.

Video

Startschot na ongeveer 5:20 minuten in de video:

De timelapse video van de start is ook te bekijken via de Facebook pagina van BarendrechtNU.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »