Festival CultuurLocaal 2018 in De Baerne

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag vond het derde Festival CultuurLocaal plaats in De Baerne. De dag werd geopend met het Cultureel Ontbijt, hier werd o.a. gesproken over cultuureducatie op Barendrechtse basisscholen.

Als er iets duidelijk werd tijdens het Cultureel Ontbijt, dan is het de overtuiging dat er een goede toekomst is voor cultuur en voor cultuureducatie in Barendrecht. En ook voor gebouw de Baerne, dat daarin een steeds grotere rol wordt toebedacht”, aldus coördinator Wim Soeters.

OEKS!

Ook OEKS!, de peutervoorstelling die ontwikkeld is voor scholen en kan worden gebruikt als kennismaking met de verschillende soorten instrumenten, sloot aan bij het thema cultuureducatie in het basisonderwijs.

Annemarie Rijkée wist als vertelster de kinderen in de hal van De Baerne te boeien en te inspireren om mee te doen met het verhaal. In de BaerneZaal repeteerde de hele ochtend het Ridderkerks Symfonie Orkest, waarbij voor deze gelegenheid een aantal gevorderde leerlingen van CultuurLocaal aanschoven achter de lessenaars: “Spelers en publiek waren enthousiast over deze inspirerende samenwerking en er wordt bij CultuurLocaal alweer nagedacht over meer samenwerking met dit amateurorkest.

Muziek

Het MeespeelOrkest speelde ‘s middags onder leiding van Wim Soeters Eine Kleine KleuterMedley, waarbij het publiek gevraagd werd om alle bekende kleuterdeuntjes te turven die in dit arrangement op de beroemde compositie van Mozart waren verwerkt.

Het festival werd afgesloten met een pop-optreden, gepresenteerd door Jos Vis. Hier waren onder meer jonge talenten te horen die nog maar zeer kort maar met grote gedrevenheid samen speelden op gitaar, bas en drums. Ze genoten zichtbaar van het applaus dat ze kregen na hun optreden. Daarna trad de nieuwe formatie Not Silence op, met op gitaar Bryan, die nog nooit samen had gespeeld en nu de kans kreeg om te ervaren hoe het is om in een echte band te spelen.

Een enthousiaste Wim Soeters vatte het festival als volgt samen: “Cultuureducatie in de Baerne: een missie met toekomst voor jong, jongere én kras.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »