Symbolische eerste steen gelegd bij nieuwe brandweerkazerne in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanochtend (Zaterdag 14 september 2013) om 10 uur is de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwe kazerne voor de brandweer van Barendrecht. De vrijwilligers van de brandweer Barendrecht waren uiteraard zelf aanwezig bij dit moment.

Rond tien uur ‘s ochtends kwamen de korpsleden met de brandweerauto’s bij de nieuwe kazerne aan. Daarvoor hadden ze al een oud commandant van de brandweer Barendrecht opgehaald met een speciaal oud brandweervoertuig (zie foto’s). Deze oud commandant, de heer A. Koedoot, is van 1985 tot 2013 actief geweest voor brandweer Barendrecht. Hij heeft de eer gekregen om de symbolische eerste steen te metselen.

Voorafgaand hieraan heeft onder andere burgemeester van Belzen een korte speech gehouden over het belang van de brandweervrijwilligers en deze nieuwe kazerne in Barendrecht. Zijn speciale dank ging uit naar oud commandant Koedoot, welke lange tijd een bron van informatie is geweest voor de burgemeester.

Naar verwachting zal de nieuwe kazerne, gelegen aan de 2e Barendrechtseweg (t.h.v. muziekschool ToBe), vanaf december van dit jaar in gebruik worden genomen door de brandweer.

Fotoalbums




Video: WilcoBarendrecht, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »