Wedstrijd met 1500 badeendjes tijdens Duckrace 2013 in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Zaterdag 21 september 2013) om half drie begon de Duckrace 2013 welke werd georganiseerd door Stichting Present. De afgelopen weken zijn er 1500 eendjes verkocht en vandaag (Zaterdag 21 september 2013) was het grote moment: de Duckrace.

Vanaf half twee kwamen de eerste bezoekers en waren er diverse activiteiten voor kinderen. Om half drie zou de eerste wedstrijd beginnen, dus het werd al snel drukker en drukker. Om half drie startte de eerste 500 eenden, de 40 snelste gingen door naar de finale. Bij de start van de eerste ronde stond het al helemaal vol met bezoekers rond de vijver. Het was een drukte van belang met kinderen die wilde weten of hún eendje als eerste over de finish kwam.

Na drie keer te hebben geracet met 500 eenden bleven de 120 snelste eenden over. Deze namen het tegen elkaar op in de finale.

De Duckrace werd gehouden omdat Stichting Present 5 jaar bestaat. Gisteravond (Vrijdag 20 september 2013) werd er een benefietavond gehouden door de stichting, hiermee hebben ze een bedrag van €7.090 opgehaald.

Winnaars

De winnaares van de Duckrace is Eva geworden. Zij heeft een familiearrangement voor 2 volwassenen en 2 kinderen naar LegoLand in Günzburg, Duitsland gewonnen. Deze prijs is ter beschikking gesteld door De Jong Intra vakanties. Daarnaast zijn er andere mooie prijzen zoals een Dagje Efteling met het hele gezin, Theaterkaartjes voor een familievoorstelling in Theater Het Kruispunt, een professionele foto-shoot bij André Nijenhuis Fotografie en kaartjes voor wedstrijden van Feijenoord en Excelsior.

Fotoalbums

Klik hier voor de video.

Stichting Present

Stichting Present spant zich in Barendrecht al 5 jaar in om er te zijn voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met de festiviteiten word geld ingezameld om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden van Present ook in de toekomst uitgevoerd kunnen blijven worden. Onder professionele begeleiding zetten groepen enthousiaste vrijwilligers zich op projectbasis, dus kortcyclisch, in voor mensen die zelf niet de financiën, de gezondheid of het sociale netwerk hebben om zaken op eigen kracht voor elkaar te krijgen. In een intensieve samenwerking tussen maatschappelijkeorganisaties, vrijwilligers en Present worden praktische klussen aangepakt, die een hulpontvanger helpen het leven weer op de rit te krijgen.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »