Drukbezochte Veteranendag voor jong en oud(er) op het gemeentehuisplein

BARENDRECHT – [Foto’s] De jaarlijkse Veteranendag in Barendrecht werd dit jaar voor de tweede keer groots gevierd op het gemeentehuisplein voor alle Barendrechters. Een middag vol activiteiten en het zonnige weer maakte dat veel mensen de Veteranendag wisten te vinden.

Een populaire activiteit dit jaar was de reptielentent, hier konden kinderen en volwassenen reptielen van dichtbij bekijken. Wie het aandurfde kon ook een slang om zijn nek laten leggen of een gekko aaien.

Activiteiten

Burgemeester van Belzen opende de dag om 12:00 uur samen met (vertrekkend) Veteranencomité voorzitter Klaas Orsel. De activiteiten op het plein werden muzikaal omlijst door de St. Andrews Pipeband en de Bigband Barendrecht. Met het vrij toegankelijke programma op het plein wil de organisatie iedere Barendrechter de mogelijkheid geven om kennis te maken met onze veteranen. Daarbij is er extra aandacht voor de jeugd, zij konden gisteren (Zaterdag 10 juni 2017) terecht bij Keep Them Rolling (oude legervoertuig uit WOII), de stormbaan een springkussen en klimwand.

De dag werd om half vier afgesloten met een ‘militair optreden’ van de dansers van FunkyFeet. Aansluitend begon het besloten binnenprogramma in het gemeentehuis voor de veteranen (foto’s onderaan).
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »