Opening Monumentendag in oude veilinggebouw The Greenery

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gisterochtend (Zaterdag 10 september 2016) werd Open Monumentendag 2016 geopend in het oude veilinggebouw op het terrein van The Greenery. De organisatie sprak van de grootste opkomst ooit tijdens de opening van de monumentendag. Het oude veilinggebouw aan de Gebroken Meeldijk uit 1956 is een gemeentelijke monument. In het gebouw zit vandaag (Zondag 11 september 2016) de dag Jabaay gevestigd, een leverancier van tuin(bouw) benodigdheden. De vroegere veilingklok hangt nog in het gebouw.

Maarten Ouwens gaf aan de ruim 70 aanwezigen een presentatie over de historie van het veilinggebouw. Voormalig veilingmeester Huib Bakker haalde vervolgens verhalen van de vroegere veiling naar boven. Ook de grote oude veilingklok werd gedemonstreerd.

Arie van der Waal haakte in op de presentatie van Huib Bakker en vertelde hoe de Barendrechtse veiling vandaag (Zondag 11 september 2016) de dag werkt en hoe dit verschilt met vroeger. Hij sloot af met: “Vraag en aanbod heeft Barendrecht groot gemaakt” Bekijk en beluister delen van de presentaties hier terug.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »