Veel belangstelling voor opening nieuwe deel Zuidpolder Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Wethouder Monhemius heeft vanmiddag (Zaterdag 4 juni 2016) het nieuwe deel van de Zuidpolder geopend. Na de opening van het eerste deel in juli 2015, werd vandaag (Zaterdag 4 juni 2016) opnieuw 30 hectare natuur- en recreatiegebied geopend voor het publiek. Dit nieuwe deel sluit vanaf het eerste deel aan tegen het Barend Bos.

Naast nieuwe wandelpaden is er bij De Kleine Duiker, speciaal voor de kinderen, een trekpont aangelegd. Daarnaast zijn er diverse bruggetjes aangelegd om door de Zuidpolder te kunnen wandelen én fietsen. Wethouder Monhemius vertelde tijdens de opening dat er nu al van alles is te beleven in de Zuidpolder, maar dat dit in de toekomst alleen maar meer wordt. Zo staat er nog een stormbaan in de planning (bij het Barend Bos) en zullen er in september van dit jaar rode geus runderen worden losgelaten in een deel van de Zuidpolder.

Zuidpolder

In een zonovergoten Zuidpolder konden de aanwezigen vanmiddag (Zaterdag 4 juni 2016) rustig wandelen en fietsen. Verspreid over de Zuidpolder kon je langs de muziek, workshops en optredens. Zo was De Beuk aanwezig met muzikanten en stond er bij het toekomstige Theehuys Polderzicht een muziekwagen. Op het stenen vogeleiland langs het lange fietspad stond een DJ om alle passerende bezoekers muzikaal te begroeten.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »