Foto's: Avondexcursie door de Zuidpolder

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Vrijdag 13 mei 2016) hebben 25 geïnteresseerden meegelopen tijdens een avondexcursie door de Zuidpolder. Tijdens de informatieve tocht door de Zuidpolder werd door een gids toegelicht hoe het gebied tot stand is gekomen en welke dieren er leven.

Vanaf De Kleine Duiker werd er begonnen met een wandeling richting het Barend Bos. Hier werd o.a. informatie gegeven over de kwaliteit van het water (officieel geen zwemwater) en over de naastgelegen begraafplaats. De naam hiervan (Den Ouden Dijck) is afgeleid van een daadwerkelijk (oude) dijk die daar vroeger heeft gelegen.

Nieuwe Zuidpolder

Na het Barend Bos is de groep richting het nieuwe deel van de Zuidpolder gegaan. Vlak achter De Kleine Duiker wordt er gewerkt aan wandel/fietspaden (tip: waar je ook goed kunt skaten) en natuurgebied. Diverse eilandjes moeten verschillende soorten vogels aantrekken. Naast eilandjes boven water zijn er ook die net onder het wateroppervlak liggen. Dit maakt het makkelijker voor vogels om bijvoorbeeld een nestje te bouwen.

Eén van de eilanden bestaat uit een soort grindstenen welke specifieke vogels moet aantrekken die momenteel op de daken broeden van een bedrijventerrein richting Ridderkerk. Daarnaast is er een speciaal (met hekken afgesloten) gebied gemaakt met een zwaluwwand: hier kunnen de vogels ‘gaten’ in maken om er te kunnen broeden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »