Sfeerimpressie: Koningsdag 2016 muzikaal van start in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + video] Koningsdag 2016 in Barendrecht is vandaag (Woensdag 27 april 2016) gestart in de Dorpskerk. Vanwege het regenachtige weer en de stevige wind werd de aubade verplaatst van het Doormanplein naar de kerk. Hier heeft het orkest van de Harmonievereniging diverse liederen ten gehoren gebracht en is er uiteraard afgesloten met het Wilhelmus.

De scouting heeft dit jaar de klok van de Dorpskerk laten luiden in plaats van de vlag gehesen op het Doormanplein. ‘Want To Move’ danste een eind aan de opening in de Dorpskerk, de kinderen danste op het Koningsspelen lied: Hupsakee.

Zie ook (updates): Programma Koningsdag Barendrecht 2016

Markt

Na de opening in de Dorpskerk stroomde het publiek naar buiten om langs de kindervrijmarkt en kraampjes in de Dorpsstraat te struinen. Deze hadden inmiddels de eerste regenbui over zich heen gekregen, maar hebben zich niet uit het veld laten slaan. Ondanks de koude wind kwam er heel af en toe een zonnestraaltje tussen de wolken door. Rond half één vanmiddag (Woensdag 27 april 2016) werden bezoekers en marktverkopers verrast door een korte maar stevige hagelbui. De markt in de Dorpsstraat loopt door tot op de Middenbaan.

Kinderen konden in de loop van de ochtend ook terecht in De Ontmoeting naast de Dorpskerk, hier konden spelletjes worden gespeeld en was er iemand om te schminken.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »