Fietspad breder en naar één kant van de Binnenlandse baan, werkzaamheden van start op 8 april

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht vindt het belangrijk dat iedereen snel, veilig en makkelijk van a naar b kan fietsen. Om te recreëren, boodschappen te doen, maar ook voor woon-werkverkeer. Sinds 2022 is er daarom de snelfietsroute F15 IJsselmonde.

Om deze te optimaliseren voert aannemer Heijmans Infra B.V. in opdracht van de gemeente vanaf maandag 8 april naar verwachting 10 weken werkzaamheden uit bij het kruispunt Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan tot de Maasstraat.

Fietspad naar één kant

Van 8 april tot en met 10 mei staat het verbreden van het fietspad langs het water bij het kruispunt Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan tot de Maasstraat op het programma, waardoor fietsers deze in beide richtingen kunnen gebruiken. Het voetpad schuift waar nodig iets op en sluit op gelijke hoogte aan op het fietspad. Van 13 mei tot en met 14 juni wordt het fietspad aan de kant van de woningen verwijderd. Zo zijn er minder oversteekmomenten voor fietsers, wat de veiligheid vergroot. Aan de kant waar het fietspad verdwijnt komt een groenstrook. De aanplant van de beplanting vindt plaats in het najaar.

Afsluitingen

Tijdens de gehele periode van de werkzaamheden is de de Binnenlandse Baan afgesloten op werkdagen van 7.00 uur tot 16.00 uur vanaf de Maasstraat tot aan de kruising Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan. De omleidingen worden met borden aangegeven. Het openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten worden doorgelaten door verkeersregelaars.

De asfaltwerkzaamheden aan de kruising Binnenlandse Baan/ Buitenlandse Baan worden als enige als afsluiter ’s nachts uitgevoerd. Een exacte datum hiervan is op dit moment nog niet bekend.

Mocht u vragen/opmerkingen hebben over de werkzaamheden, neem dan contact op met projectinuitvoering@barendrecht.nl, ter attentie van de heer. A. van Lenten, projectleider civiel.

Snelfietsroute

De snelfietsroute F15 IJsselmonde bestaat uit twee fietsroutes van elk 18 kilometer. Er is een route tussen Slikkerveer en Pernis via Ridderkerk, Barendrecht en de Rotterdamse stadsdelen IJsselmonde, Charlois en Waalhaven-Eemhaven en een route tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Poortugaal via Rijsoord, Barendrecht, Carnisselande, Portland en Rhoon. De twee fietsroutes worden op meerdere plekken met elkaar verbonden. Door te zorgen voor brede, veilige fietspaden en een goede aansluiting op openbaar vervoer moet fietsen aantrekkelijker worden als alternatief voor de auto.

Foto via: Google Streetview

« | »