Op verkeerde weghelft door rood op de 1e Barendrechtseweg, jongen gewond, taakstraf voor automobilist

BARENDRECHT – Een 23-jarige man uit de gemeente Steenbergen (Noord-Brabant) is afgelopen donderdag veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval op de 1e Barendrechtseweg in Barendrecht. Een minderjarige jongen raakte op 1 november 2022 gewond toen hij ‘s avonds werd aangereden door de automobilist.

De automobilist is zwaarder bestraft dan wat de Officier van Justitie (OvJ) had geëist: De meervoudige kamer van de Rechtbank in Rotterdam (drie rechters spreken zich dan uit over de zaak) heeft de man zijn verwijtbare handelen zwaarder aangerekend dan wat de OvJ had gedaan, hierdoor is de man een taakstraf van 120 in plaats van 90 uur opgelegd. Ook is het rijbewijs van de man is voor 8 maanden ingevorderd.

Over verkeerde weghelft door rood

Uit de rechtszaak tegen de automobilist blijkt dat hij die avond over de 1e Barendrechtseweg reed en niet voor het verkeerslicht is gestopt: In plaats daarvan passeerde hij een aantal (wel) wachtende automobilisten door op de verkeerde weghelft te gaan rijden (dubbele doorgetrokken streep). De bestuurder reed vervolgens vol door rood -het stoplicht stond al 6 6 seconden op rood- en schepte bij de oversteekplaats de minderjarige jongen op zijn fiets. De fietser had toen al ruim 4 seconden groen licht en mocht oversteken. De jongen heeft maanden na het ongeval nog steeds last gehad van zijn pols en hij bleek zelfs zijn pols te hebben gebroken door de val. De jongen heeft nog altijd last van het ongeval en krijgt behandeling/therapie vanwege aanhoudende concentratieproblemen na het ongeval.

Cannabis

Na het ongeval bleek tevens dat de man cannabis had gebruikt en de gemeten (THC) waarde in zijn bloed te hoog was om auto te mogen rijden. De advocaat van de bestuurder vond dat de automobilist moest worden vrijgesproken: hij zou hebben uitgeweken voor een andere auto die de 1e Barendrechtseweg op wilde komen r ijden. De rechters geloven dit verhaal niet, omdat de man zijn snelheid (53km/u) daarna ook niet heeft verlaagd en lang nadat het al rood was alsnog door rood is gereden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »