3 t/m 22 maart: Nachtelijke werkzaamheden aan rotonde Hamburg/Rostock

BARENDRECHT – Van donderdag 3 tot en met dinsdag 22 maart worden er in de avond/nacht werkzaamheden uitgevoerd bij de rotonde aan de Hamburg/Rostock. De rotonde tussen de Karwei en de IKEA wordt breder gemaakt voor een betere doorstroming en het nieuwe fietspad langs de Hamburg krijgt hier een oversteekplaats van/naar de Middeldijk.

De werkzaamheden vinden in de nacht plaats, omdat er overdag veel (auto)verkeer gebruik maakt van deze weg. Wel kunnen de werkzaamheden geluidsoverlast veroorzaken, de gemeente heeft dan ook een ontheffing verleend voor eventuele nachtelijke geluidshinder in deze periode.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de weg omvatten onder andere het verwijderen van elementenverharding (klinkers), het verwijderen van asfaltverharding, grondwerkzaamheden, rioleringswerkzaamheden, aanbrengen nieuwe elementenverharding en asfaltverharding en het aanbrengen van belijning.

Deze werkzaamheden hebben een bepaalde geluidsproductie tot gevolg. De werkzaamheden vinden in de avond en nacht plaats, omdat er overdag veel verkeer gebruik maakt van deze rotonde“, zo valt te lezen in de toelichting bij de ontheffing van de gemeente Barendrecht.

Afgelopen week zijn in de naastgelegen sloot al extra dammen geplaatst om deze grotendeels leeg te kunnen pompen om ruimte te maken voor de werkzaamheden. De vissen in dit deel van de sloot zijn door een ecoloog overgeplaatst naar een water buiten de damwanden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »