Nieuw fietspad in de maak langs de Hamburg, extra rijstrook bij IKEA rotonde

BARENDRECHT – [Foto’s] Aan de Hamburg in Barendrecht wordt gewerkt aan de realisatie van een apart fietspad naast de autoweg. Sinds jaar en dag moeten fietsers hier over de autorijbaan en ter hoogte van de IKEA tussen de auto’s over de rotonde fietsen (of over de stoep) om bij de Middeldijk te komen. Het fietspad krijgt aan de westkant van de rotonde ook een aparte oversteek om de autoweg te kruisen (achter de Karwei langs)

Tot enkele jaren geleden mocht er langs de stoeprand geparkeerd worden aan de Hamburg, dit werd in mei 2017 opgeheven voor een betere doorstroming na de openstelling van de Harmonielaan. In 2020 maakte de gemeente bekend een fietspad aan te willen leggen langs de autoweg. Bijna anderhalf jaar later zijn de werkzaamheden op locatie begonnen.De autoweg wordt iets smaller om ruimte te maken voor het fietspad.

Fietsers

De werkzaamheden zijn 2 weken geleden begonnen, de Hamburg was hiervoor af en toe op delen volledig en soms in één richting afgesloten. Inmiddels wordt er gewerkt aan het aanleggen van het fietspad. De werkzaamheden begonnen thv het zwembad, waar het nieuwe fietspad op de rotonde wordt aangesloten van de Hamburg/Breslau. De werkzaamheden eindigen bij de rotonde/ingang van de IKEA, waar een fietsers oversteek wordt gemaakt bij de rotonde (Hamburg/Rostock) en het fietspad wordt aangesloten op het fietspad van de Middeldijk.

De rotonde zelf wordt ook iets breder gemaakt voor een betere doorstroming van het autoverkeer. De werkzaamheden worden naar verwachting eind maart 2022 afgerond.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »