28 okt - 8 nov: Kruising Voordijk / Ouvertureweg afgesloten, omleiding over omleiding voor Buurtbus

BARENDRECHT – De kruising Voordijk / Ouvertureweg – Dudokdreef / Dorpsstraat is van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 8 november afgesloten voor al het verkeer in verband met asfaltwerkzaamheden. Doorgaand verkeer kan de borden volgen voor de omleiding.

De bussluis aan de Voordijk en aan de Cellolaan wordt tijdelijk opengesteld voor het autoverkeer.

Bussen

De lijndienst 84 en de buurtbus 603 worden omgeleid over de Sweelincklaan. “De haltes Dorpstraat – Cellolaan – Muziekplein komen in deze periode te vervallen“, aldus de gemeente. De RET meldt echter dat de halte Muziekplein van bus 84 beschikbaar blijft: richting Zuidplein op dezelfde locatie en richting station Barendrecht is er een vervangende halte (tegenover sporthal Aksent). Voor Buurtbus 603 komt het Muziekplein wel te vervallen en kondigt de RET alleen een vervangende halte aan op de Hoefslag thv de Dorpsstraat (alternatieve route vooralsnog onbekend).

Buurtbus

De Buurtbus heeft sinds de start begin september nog nooit de oorspronkelijk geplande route kunnen rijden. Vanwege werkzaamheden aan de Schaatsbaan reed de bus om via de Henry Dunantlaan (ipv Dorpsstraat/Hoefslag/Schaatsbaan). Omdat de nu aangekondigde werkzaamheden op deze omleidingsroute liggen zal de buurtbus vanaf de onderdoorgang A29 direct over de Sweelincklaan/Henry Dunantlaan richting het centrum van Barendrecht rijden.

Bomenkap

Gemeente Barendrecht: “Deze week zijn 14 Canadese populieren aan de Voordijk gekapt. De bomen zijn niet gekapt vanwege de aanleg van de snelfietsroute, maar voor de veiligheid. Het risico op afbrekende en vallende takken was bij deze bomen erg hoog. Er worden nieuwe bomen geplant.

Dorpsstraat – Voordijk

Op 23 september zijn de werkzaamheden aan de Dorpsstraat en de Voordijk gestart. Hier wordt gewerkt in verband met de aanleg van de snelfietsroute F15, de fietsverbinding tussen Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »