Veel sluipverkeer over Middeldijk door werkzaamheden aan Kilweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Donderdag 23 augustus 2018) en morgen (Vrijdag 24 augustus 2018) is de Kilweg afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. De gemeente laat het asfalt vervangen door geluidsreducerend asfalt zodat er aan de geluidseisen wordt voldaan voor de nieuwbouwwoningen langs de Kilweg.

Vandaag is het asfalt van het wegdek gehaald en afgevoerd. De weg is hiervoor in beide richtingen afgesloten. De RET was niet op tijd op de hoogte gesteld van de werkzaamheden waarna er is besloten om bussen van de RET wel (over één van de twee beschikbare rijrichtingen) door te laten rijden. Vanwege deze maatregel zal er morgen (Vrijdag 24 augustus 2018) (vrijdag) in twee fasen moeten worden geasfalteerd, zodat de bus er altijd langs kan blijven rijden.

Omleiding via Middeldijk

Een flink deel van de automobilisten koos vandaag (Donderdag 23 augustus 2018) niet voor de officiële omleiding via de rondweg van Barendrecht (Sweelincklaan/Henry Dunantlaan/Barendrechtseweg). In plaats daarvan werd er veel gebruik gemaakt van de veel kortere route over de Middeldijk. Een automobilist op de dijk gaf aan dat hij dit advies had gekregen van een verkeersregelaar op de Kilweg.

In de avondspits liep de dijk door de grote toestroom van automobilisten vol. Automobilisten die toch kozen voor de omleiding via de rondweg reden zich rond 17:00 uur weer vast in een (korte) file bij de Dudokdreef, hier bleek de weg namelijk al een dag eerder dan aangekondigd volledig afgesloten te zijn. Automobilisten konden via het fietspad de wijk in, maar die zorgde voor enige vertraging.

Op de rustigere momenten werd er vandaag (Donderdag 23 augustus 2018) aanzienlijk hard(er) gereden op de Middeldijk, tot onvrede van omwonenden. Om de paar minuten ‘stuiterde’ er wel een automobilist over de drempels op de dijk, met een bumper die over het asfalt schuurt tot gevolg.

Ook werd er erg vaak niet gestopt bij de 4 stopborden ter hoogte van het provinciaal fietspad. De gemeente heeft hier in het verleden juist extra maatregelen genomen om de veiligheid voor (oa) fietsers te verbeteren.

Ondanks de overlast voor omwonenden hebben zich vandaag (Donderdag 23 augustus 2018) (voor zover bekend) geen incidenten voorgedaan. Buiten de spits was het zeker drukker dan normaal op de dijk, maar niet onoverzichtelijk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »