Opnieuw aanrijding fietser en auto op Middeldijk, volgende week hogere drempels

BARENDRECHT – [Foto’sVanochtend (Woensdag 14 september 2016) om kwart voor negen heeft er opnieuw een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van het provinciaal fietspad met de Middeldijk. Een fietster en automobilist kwamen met elkaar in botsing op de kruising, een ambulance kwam ter plaatse in verband met mogelijk letsel. De politie is ter assistentie aanwezig geweest.

Uiteindelijk bleken de verwondingen van de dame op de fiets mee te vallen, de fiets raakte wel beschadigd.

Maatregelen

De gemeente Barendrecht laat desgevraagd aan BarendrechtNU weten dat de eerder aangekondigde extra verkeersmaatregelen op de Middeldijk volgende week zullen worden gerealiseerd. Recent zijn er al grote markeringen op de weg aangebracht om automobilisten attent te maken op het naderende fietspad (zie foto’s). Volgende week worden er verhoogde verkeersdrempels aangelegd, omwonenden worden hierover geinformeerd door de gemeente i.v.m. wegafsluitingen.

Gevaarlijk kruispunt?

Onder omwonenden is er nog geen éénduidige mening over de oorzaak van de ongevallen. Zowel te hard rijdende automobilisten als onvoorzichtige scholieren op de fiets worden regelmatig genoemd als oorzaak van de ongelukken. Tijdens de afhandeling van het incident vanochtend (Woensdag 14 september 2016) viel op dat er zelfs op dat moment nog scholieren verkeerd over het kruispunt reden (afsnijden en over stukken weg). Eind vorige week heeft de politie nog een grote controle gehouden en honderden scholieren van de autoweg terug het fietspad opgestuurd.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »